Sigorta Acenteliği Şube Başvurusu

Hemen şimdi arayın hayalinizdeki sigorta acentesini kurun. 

30 tane sigorta şirketinden yüksek komisyon oranları  ile anından poliçe satışına başlayın.

Sigorta Acente Şubeliği

Sigorta Şubeliğinde Size Neler Sağlıyoruz ?

icon1

30 Sigorta Şirketi

Türkiye'nin en çok tercih edilen 30 sigorta şirketi ile çalışıyoruz.

icon2

Online Poliçe Oluşturma

Müşterilerinize istediğiniz yerde sigorta poliçesi oluşturmanız için online alt yapı sağlıyoruz.

feature-v7-6

Yüksek Gelir

Şubelerimiz için sürdürülebilir yüksek komisyon modelleri ile finansal özgürlüklerine destek oluyoruz.

Sigorta Acentesi Şubeliği Açmak İçin Gerekli Şartlar

Sigorta acentesi açmak veya bir acenteden şubelik almak için belirli şartlar mevcuttur. Acenteyi açacak kişinin ve orada çalışacak kişinin bazı özelliklere sahip olması gerekmektedir. Bunun yanında, bir takım belgelerin hazırlanması ve gerekli başvuruların yapılması da sigorta acente şubeliği için yapılması gerekenler arasındadır. Sigorta acentesi açmak isteyen kişi ya da kişilerde aranan temel şartları şöyle sıralayabiliriz.

Diğer bir sigortacı olma yöntemi ise sektörde hali hazırda yer edinmiş bir sigorta acentesinin şubesi olarak sektöre girmektir. Gross sigorta gibi yıllardır sigorta sektöründe hizmet veren ve 7 bölgede 10 şubesi ile devam eden acentemiz içerisinde siz de şube olabilir ve sigortacı olarak meslek hayatınıza başlayabilirsiniz. Eğer siz de ikinci yöntemi seçerek sigortacı olmak ve sigorta sektöründe kendinize yer edinmek istiyorsanız Gross Sigorta Satış Ve Bilgi Uzmanları ile iletişime geçmekten çekinmeyin.

Sigorta Acentesi Açmak İçin Gerekli Bütçe

Sigorta acente şube başvurusu yapmak veya bir sigorta şirketi ile anlaşıp doğrudan sigorta acentesi olmak için belirli bir bütçeye sahip olmak gerekmektedir. Birçok faktöre göre değişebilmekle beraber, bu bütçenin içerisinde en büyük gider kalemini TOBB levha kayıt ücreti oluşturmaktadır. 2019 yılında 20 bin TL olan kayıt ücreti 2020 yılında 22 bin TL olarak güncellenmiştir.

Sigorta acentesi için gerekli bütçe içerisinde diğer ana kalemleri ise şöyle sıralayabiliriz: Ofis kirası, personel giderleri, ofis dekorasyonu için yapılan masraflar ve ofise alınacak demirbaşlar (koltuk, masa, sandalye, bilgisayar vs), aylık ödenmesi gereken elektrik, su, telefon ve internet faturaları vs.

Bir şahıs olarak sigorta acentesi kuracak kişiler, yanında herhangi bir teknik personel çalıştırmak zorunda değildir. Fakat, tüzel kişilerin acentelerinde en az bir teknik personel bulundurma zorunluluğu vardır.

Sigorta Acentesi Nasıl Açılır?

Sigorta acentesi açmak veya bir acenteden şubelik almak için belirli şartlar mevcuttur. Acenteyi açacak kişinin ve orada çalışacak kişinin bazı özelliklere sahip olması gerekmektedir. Bunun yanında, birtakım belgelerin hazırlanması ve gerekli başvuruların yapılması da sigorta acente şubeliği için yapılması gerekenler arasındadır. Sigorta acentesi açmak isteyen kişi ya da kişilerde aranan temel şartları şöyle sıralayabiliriz:

Sigorta Acenteliği ve Sigorta Şubeliği Arasındaki Farklar

 

  Acentelik Sigorta Gross Şubelik
 Kuruluş Masrafı 50.000 tl Telefonda bilgi verilecek
 Teminat Mektubu Min. 50.000 Tl / 1 Şirket İçin Teminat  Mektubu Yok
 Acentesi Olunan  Şirket 1 Şirket 25 Şirket
 Eğitim Desteği Yok Başlangıç Sigorta  Eğitimleri
 Sigorta Satış  Desteği Yok Dijital Alt Yapı İle  Bölgenizdeki  Müşterileri  Yönlendiriyoruz
 Zorunlu Üretim  Hedefi Var Zorunlu Hedef  Yok
 Ödenen Vergi  Oranı Her Poliçeden  %22 Vergi Vergi Yok
 Yazılım Desteği Yok Yazılım Ücreti  Yok
 Google Reklam Yok Dijital Reklam  Desteği
 Teknik Destek  Birimi Yok Size Özel  Merkezden  Atanan Teknik  Destek Ekibi
 Sosyal Medya  Desteği Yok Tasarım Ekibi  Her Zaman  Destekçiniz

Kimler Sigorta Acentesi Açabilir?

Sigorta acentesi açmak için ilk şart üniversite mezunu olmanızdır. Üniversite mezunu olunan bölüm ne olursa olsun fark etmeden, mesleki deneyiminiz var ise sigorta acentesi açabilirsiniz. Sigorta acentesini kimler açabilir, olması gereken şartlara birlikte bakalım.

  • Üniversite mezunu olmak: Üniversite bölümününe bakılmaksızın dört yıllık yüksek öğretim kurumlarından mezun olan bireylerde, 1 yıl 6 ay mesleki deneyim şartı aranır. Eğer üniversitede sigortacılıkla ilgili, iki yıllık meslek yüksek okulu mezunları için ise 2 yıl mesleki deneyim şartı aranır. Sigortacılıkla ilgili 4 yıllık yüksek öğretim kurumlarından mezun bireyler için ise mesleki deneyim süresi ve şartı
  • Mesleki deneyim süresi: Sigorta acentesi açmak için gerekki olan mesleki deneyim süresinin, sigortacılık ile ilgili kurum ve kuruluşlarda yapılmış olması gerekmektedir. Bu kurum ve kuruluşlar sigorta acentesi, sigorta şirketleri, reasürans şirketleri, emeklilik şirketleri, sigorta eksperliği gibi kurumlar olmalıdır.
  • SEGEM sertifikası sahibi olmak: Sertifika sahibi olmak için öncelikle SEGEM tarafından düzenlenen Teknik Personel Yeterlilik Sınavına katılıp gerekli puanı alarak başarılı olmak gerekir.

Gerçek Kişi Sigorta Acente Şartları

  • Başvuru yapan kişinin teknik müdür vasfı taşıması
  • Öğrenim düzeyine bağlı olarak sigorta alanında mesleki deneyim süresinin tamamlanmış olması
  • Türkiye üzerinde yerleşik yaşaması ve belli ikametgahı olması
  • Sabıka kaydının temiz olması
  • En az 50.000 TL sermaye gösterebilmesi
  • Fiziki, teknik, idari yapı ve insan kaynakları açısından donanımlı olması

Tüzel Sigorta Acente Şartları

  • Türkiye’de yerleşik olarak bulunan limited şirket veya anonim şirket olması gerekmektedir.
  • En az %51 hisseye sahip olan bir ortağın bulunması gerekmektedir. Ayrıca bu ortağın teknik müdür vasfını taşıması gerekmektedir.
  • Şirket üzerindeki ortakların tamamının sabıka kaydı temiz olmalıdır.
  • Şirketlerin en az 50.000 TL sermaye göstermesi gerekmektedir.
  • Şirketin fiziki, teknik, idari ve insan kaynakları açısından yeterliliğe sahip olması gerekmektedir.

Sigorta Acentesi Teknik Müdür Olma Şartları

  • SEGEM isimli belgenin alınmış olması gerekmektedir.
  • Sabıka kaydının temiz olması gerekmektedir.
  • Öğrenim düzeyine bağlı olarak mesleki deneyim süresini tamamlaması gerekmektedir. Öğrenim düzeyine göre mesleki deneyim süreleri:
  • 4 yıllık “Bankacılık ve Sigortacılık” veya “Aktüerya” mezunu olan kişilerin sigorta sektöründe mesleki deneyime ihtiyacı yoktur.
  • 4 yıllık bölümden bağımsız olarak üniversite mezunlarının tamamı için mesleki deneyim süresi 18 ay olarak aranmaktadır.
  • 2 yıllık “Bankacılık ve Sigortacılık Meslek Yüksek Okulu” mezunu olan kişilerin sigorta sektöründe en az 24 ay mesleki deneyimi olması gerekmektedir.
  • 2 yıllık herhangi bir bölüm mezunu olan kişiler ve lise mezunu kişiler teknik müdür olma yeterliliğine sahip değildir.
  • 2008 yılında veya öncesindeki yıllarda A acenteliği bulunan kişilerde herhangi bir eğitim şartı olmaksızın teknik müdür olma hakları bulunmaktadır.

Sigorta Şubeliği Nasıl Açılır?

Sigorta acenteleri üzerinden sigorta şubeliği almaya kesin olarak karar verdiyseniz, güçlü ve bilindik acenteler üzerinden şubelik almanız büyük önem taşımaktadır. A’dan Z’ye her konuda yanınızda olacak ve sizlere 7 gün 24 saat aralıksız destek sunacak acenteler sizlere büyük avantaj sağlayacaktır. Ayrıca kaliteli sistemsel altyapı sunan sigorta acenteleri sayesinde sektöre bir adım önde başlayabilirsiniz. Gross sigorta olarak şubelerimiz için özel yaptırdığımız yazılım altyapıları sayesinde tek ekran üzerinden tüm sigorta şirketlerinin tekliflerine kolayca ulaşabilir ve işlemlerinizi çok daha hızlı bir şekilde tamamlayabilirsiniz.

Sigorta şubesi açabilmek için ilk olarak şubelik açma yetkisi olan büyük sigorta acenteleri ile görüşme yapmanız gerekmektedir. Sigorta acentesi ile anlaşmalar sonucunda sigorta şubelik açılış işlemleri sigorta acentesi tarafından hızlı bir şekilde tamamlanır. Şube açılışının yapılması sonrasında sektördeki tüm sigorta şirketlerinden dilediğiniz sigorta alanında teklif alabilir ve poliçeleri düzenleyebilirsiniz.

Şube müdür olarak hizmet verecek olan kişi, şubelik veren sigorta acentesinin direkt olarak SGK’lı çalışanı olarak görünecektir. Bu nedenle istenen şubelik evraklarının tam olması gerekmektedir. Ayrıca evrakların tamamlanması sonrasında 2 hafta içerisinde sigorta şubeliği resmi olarak açılmış ve hizmet vermeye başlamış olacaktır.

Sigorta Şubeliği Almak Mı Sigorta Acenteliği Açmak Mı Daha Avantajlı?

  • Sigorta acentesi açmak sigorta şubelisi açmaktan daha zordur. Çünkü acente olmak için çok daha fazla şart bulunmaktadır. Bu nedenle ilk olarak tek bir şirketten acentelik alarak sektöre giriş yapabilirsiniz. Ancak bunun için sigorta şirketlerine en az 30bin tllik bir teminat vermeniz gerekmektedir.
  • Sigorta acentesi olduğunuz zaman sigorta şubesine oranla çok daha büyük bir rekabet içerisinde kendinizi bulursunuz. Sigorta sektörüne yeni giren biri iseniz bu rekabet sizi zorlayabilir.
  • Sigorta acentesi olmanız durumunda bazı büyük işler sizler için fazlasıyla uğraştırıcı olabilir. Fakat Gross Sigorta bünyesinde gelişmiş yazılımsal altyapılar sayesinde bu durum sizler için bir sorun taşımaz.
  • Vergi oranları ve gerekli şartların tamamlanması açısından da sigorta şubesi açmak çok daha avantajlıdır.

Sigorta Acente Şubesi Olmanın Avantajları

Acentemiz profesyonel kadrosuyla size her türlü konuda destek olacaktır. Pek çok sigorta şirketiyle birçok sigorta türünde anlaşmalıyız. Bunun sonucu size geniş bir ürün yelpazesi sunuyoruz. Size önerdiğimiz komisyon oranları oldukça caziptir ve bu konuda her iki tarafın da menfaat sağladığı ‘kazan kazan’ mantığıyla hareket ediyoruz. 15’e yakın sigorta şirketinden online teklif alabilir ve bu teklifleri müşterilerinize sunabilirsiniz. Güçlü teknoloji ve yazılım altyapımızla sigorta işlemlerini hızlı bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Destek ekibimiz her türlü sorunu çözmede her zaman yanınızda olacaktır. Ayrıca şubemiz olduğunuzda her hangi bir vergi yükümlülüğünüz olmayacak , aylık muhasebe ücreti ödemeniz gerekmeyecektir.

Sigorta Acente Şubeliği

Sigorta, herhangi bir konuda meydana gelebilecek tehlikelere karşı, kişilerin ya da kurumların hasarlarını belirli bir ücret (prim) karşılığında güvence altına aldığı sözleşmedir. Günümüzde profesyonel bir meslek olarak yapılan sigortacılık, belirli bir akademik eğitim gerektirmektedir. Üniversitelerdeki sigortacılık ile ilgili bölümlerden mezun olan kişiler bu işi yapmak için yetkinlik kazanmaktadır.

Özellikle son yıllarda giderek daha fazla önem kazanan sigortacılık faaliyetlerinin kapsama alanı oldukça geniştir. Konut, iş yeri, araç, sağlık, seyahat, deprem, doğal afetler ve daha birçok konuda sigorta hizmeti almak mümkündür. Bütün dünyaya yayılmış olan sigortacılık sektörü, ulusal veya uluslararası düzeydeki birtakım yasal düzenlemelerle de kontrol edilmektedir.

Sigortacılık çalışmaları günümüzde genellikle sigorta firmaları aracılığıyla yürütülmektedir. Özellikle büyük sigorta firmaları, hizmet verdiği müşteri sayısını giderek artırdığından, çalışmalarını daha iyi yürütebilmek için belirli şartlara uygunluğu sağlaması koşuluyla bazı kişi ya da kişilere temsilcilik hakkı verebilmektedir. Adına sigorta acentesi denilen bu temsilciler, temsil ettiği sigorta şirketinin adına sigorta ürün ve hizmet tanıtımı yapmakta, kişi ya da kurumları, ilgili şirket adına sigortalamaktadır. Sigorta şirketinin kendisine verdiği haklar, görevler ve sorumluluklar doğrultusunda hareket eden sigorta acentesi veya sigorta acente şubeliği , günümüzde en popüler çalışma alanlarından biri olmaya başlamıştır.

Sigorta Gross Şubeleri Arasına Dahil Olmak İçin Geç Kalmayın.

Şeffaf Raporlama

Sigorta Gross Şubeleri istedikleri yerden raporlamalarına ulaşabilir. Aylık olarak kazançları görebilirler.

Online Sigorta Poliçesi Oluşturma

Dilediğiniz yerden istersen cep telefonunuzdan ister bilgisayarınızda anında sigorta poliçesi satma işlemine başlayabilirsiniz.